onsdag 8 oktober 2014

Tack för sist och välkomna igen! Ny arbetshelg 11-12 oktober.

Under senaste arbetshelgen i slutet av augusti var det stor uppslutning och många som hjälpte oss att lerputsa. Förutom gamla vänner och bekanta, så kom framtida ekohusbyggare samt studerande med olika ingångar i lerbyggen. Tillsammans så hann vi grovputsa hela östsidan och prata en hel del hus. Vi var drygt 15 personer under lördagen, med ytterligare några hjälpande händer under söndagen. Det är rekord för en arbetshelg hittills! Vi har med lite överslagsräknings kommit fram till att vi nog haft ett hundratal personer på husbygget hittills, som hjälpt till på olika sätt. Det betyder enormt mycket för oss - utan er hade det inte gått!

Sedan dess har vi jobbat på med grovputsning av norrsidan, snickeri av fönsternischer inomhus (bilder kommer snart!), drevning och allmänt smågrejande. Det går också en hel del tid till planering av inomhusarbetet som ska ske under vintern (eldragning, byggande av innerväggar, etc).

Nu har hösten iallafall gjort sitt verkliga intåg, efter september- och oktobertemperaturer på 16-17 grader. Det innebär att det verkligen är dags att få utsidan av huset tätt inför vintern. Lerbruket klarar kallare temperaturer ganska bra, men när det gäller kalkputs är september egentligen sista månaden att putsa innan vintern, eftersom bruket inte bör användas när temperaturen går under 8 grader. Vi kommer därför att lämna arbetet med det yttersta kalkputsskiktet på sydsidan till våren, vilket inte är något problem. De undre lagren kan gärna få sätta sig under vintern, för att undvika sprickor i kalkputsen som ska putsas på därefter.

Däremot ska vi få på ett mellanlager med lerkalk på sydsidan - och det nu i helgen! Är det någon som är intresserad av att vara med och putsa under lördagen den 11 eller söndagen den 12 oktober, så är det bara att höra av sig till oss på beavernose[at]gmail.com. Ulf Henningsson är med och leder arbetet och vi bjuder på fika. Hoppas vi ses på Korpaberget! :)

Leriga, men (förhoppningsvis) lyckliga lerputsare under en lördag i slutet av augusti.
Tack till er alla, även ni som var med under söndagen och inte kom med på gruppbilden!
Hela östgaveln fick vi putsat, inklusive nätning runt dörrar och fönster.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Är du intresserad av ett samarbete?
  Vi söker idag intresssanta husprojekt att samarbeta med.

  Ansvarar för Egrillen.se och Elampan.se

  //Andreas
  andreas@gandgroup.com

  SvaraRadera