söndag 12 januari 2014

Nu är vi igång!


Förra veckan började vi att täcka av berget inför grundgjutningen och husbygget är nu officiellt igång! Under januari kommer TDL Entreprenad att anlägga en uppfart, borra en brunn, gjuta grunden och anlägga en markbädd. Vi hoppas även kunna anlägga en damm nedanför berget. När vi väl satt igång går det alltså snabbt!

Huset ska byggas i ett plan, dels av ekonomiska skäl, men också eftersom vi vill att det ska vara så lite väderutsatt som möjligt. Under planeringsfasen funderade vi mycket på vilken typ av grund vi skulle ha, där plintgrund och platta på mark var de huvudsakliga alternativen. Plintgrunden valde vi bort på grund av ett antal anledningar, inte minst estetiska; vi tyckte nog att ett putsat hus ser bättre ut på fasta marken. Så det blev platta på mark.

Vädret har hittills varit på vår sida. Milda dagar, snöfritt och ingen tjäle så långt ögat når. Nu verkar det bli ändring - minusgrader och någon centimeter snö har utlovats närmaste veckan - men vi håller tummarna att det inte blir mer än så!

2 kommentarer:

  1. Låter mycket spännande!
    Elzbieta

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag heter Katarina, jag och min man har senaste året läst på om halmhus och drömmer om att bygga ett eget. Vi vill också producera egen mat och el, dvs vara så självförsörjande som möjligt. Vår dröm är att bo i en ekoby annars i alla fall i en ekogemenskap. Vi skulle väldigt gärna komma i kontakt med er och få komma ut och titta och kanske hjälpa till...

    SvaraRadera